Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині надходження єдиного внеску перевищили 1,5 мільярда гривень

опубліковано 07 квітня 2022 о 07:54

За підсумками першого кварталу 2022 року волинські працедавці сплатили 1 мільярд 517 мільйонів гривень єдиного внеску. Сума перерахованого єдиного внеску місцевими працедавцями в області на 19,2 відсотка перевищує аналогічні показники торік.

Зокрема, березневий внесок  страхувальників  на соціальні потреби склав 559,2  мільйона гривень єдиного внеску. А це на 22,9 відсотка більше, ніж у березні торік.

 Позитивна динаміка сплати єдиного внеску якнайкраще  ілюструє позицію волинського бізнесу в питаннях дотримання соціальних гарантій найманим особам, а також переконує у винятковій відповідальності волинських працедавців у період воєнного стану, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Тож, у податковій службі Волині висловлюють щиру подяку представникам бізнесу, які дотримуються вимог закону, дбають про своїх найманих осіб і фінансово підтримують спроможність держави виконувати соціальні зобов’язання перед громадянами.

Водночас у податковій службі наголошують: якщо фінансовий стан підприємства дозволяє належну оплата праці найманих осіб, то кожен працедавець зобов’язаний виконувати вимоги закону.

Нагадаємо, що з 1 березня поточного року до припинення воєнного стану та ще 12 місяців потому фізичні особи-підприємці, особи, котрі здійснюють незалежну професійну діяльність і члени фермерських господарств мають право не сплачувати єдиний внесок за себе.

Фізичним особам - підприємцям 2-3 груп спрощеної системи оподаткування також дозволяється не сплачувати єдиний внесок за мобілізованих осіб. Суми єдиного внеску за мобілізованих осіб до соціальних фондів буде сплачено з державного бюджету.

Довідково:  саме  страховий стаж, тобто нараховані і сплачені до бюджету податковим агентом-роботодавцем суми єдиного внеску, безпосередньо впливає на суму соціальної допомоги від держави у разі настання страхового випадку та пенсійних виплат.

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області