Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині до держбюджету сплачено майже 780 мільйонів гривень ПДВ

опубліковано 20 травня 2022 о 08:25

Волинські платники ПДВ за підсумками січня-квітня 2022 року сплатили до держбюджету майже 780 мільйонів гривень податку на додану вартість.

Сума сплаченого в області податку на додану вартість  - майже на рівні минулорічних показників за аналогічний період.

Успішна протидія військовій агресії рф повинна мати належне фінансове забезпечення.   Оскільки ПДВ належить до бюджетоутворюючих платежів, фінансування заходів безпеки значною мірою залежить від відповідальності господарюючих суб’єктів. Наразі волинські платники ПДВ демонструють високий рівень податкової дисципліни, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

Водночас у податковій службі відзначають, що податкові новації, зокрема можливість переходу на спрощену систему оподаткування зі ставкою 2 відсотки, полегшить умови ведення бізнесу.  А росту податкових надходжень ПДВ повинна посприяти реєстрація платником ПДВ  нерезидентів -постачальників електронних послуг.

Нагадаємо, що із 2022 року платниками ПДВ в Україні повинні зареєструватися всі постачальники електронних послуг - нерезиденти. Ця норма своєчасна і правильна, оскільки операції з постачання електронних послуг повинні оподатковуватися  безпосередньо у країні їх споживання. Окрім справедливих умов оподаткування національних і міжнародних компаній, такий підхід сприятиме залученню ПДВ до бюджету. 

Нагадаємо, що процедура реєстрації платника ПДВ для постачальників- нерезидентів, відбувається віддалено за заявою в електронній формі, яка подається через спеціальне портальне рішення для користувачів нерезидентів (VAT-office нерезидента – постачальника електронних послуг). З усією необхідною інформацією щодо подання заяви, звітності та листування з податковою службою можна ознайомитися у тематичному банері "Особам-нерезидентам – постачальникам електронних послуг / For non-residents – providers of E-services" .

Для нерезидентів встановлено поквартальне подання до ДПС податкової декларації з ПДВ за спрощеною формою, а також їх звільнено від обов’язку складати та реєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі податкових накладних.

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області