Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тетяна Кірієнко та Едіта Янушієне обговорили питання співпраці ДПС та Податкової інспекції Литви

опубліковано 20 травня 2022 о 12:40

Державна податкова служба України зацікавлена у продовженні активної взаємодії з Державною податковою інспекцією при Міністерстві фінансів Литовської Республіки. Про це заявила в. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко під час зустрічі з Головою ДПІ при Міністерстві фінансів Литовської Республіки Едітою Янушієне за участі представників проєкту «Підтримка управління державними фінансами в Україні»  (EU4PFM).

«Ми вдячні нашим литовським колегам за підтримку, яка надається в цей непростий для нашої країни час. Державна податкова служба продовжує активно працювати, адже у воєнний час не можемо собі дозволити зупинитися. Незважаючи на всі події ми з перших днів відновили роботу Податкової служби і продовжуємо активно рухатися до тих цілей, які визначені перед нами Урядом та суспільством», – зазначила Тетяна Кірієнко.

За її словами, Податкова служба цінує підтримку міжнародних партнерів, їх досвід та готовність до співпраці. Так, Україна очікує на отримання найближчим часом статусу кандидата на членство в Європейському Союзі. А це, у свою чергу, вимагатиме швидких кроків у приведенні законодавства Україні у відповідність до законодавства ЄС, а також запровадження політичних, соціальних, економічних, судових та адміністративних реформ.

«Литва як країна, яка пройшла такий шлях, має великий досвід приведення національного податкового законодавства Литви у відповідність до законодавства ЄС, і тому нам буде цікавим та корисним досвід наших литовських колег», – підкреслила Тетяна Кірієнко.

У свою чергу Едіта Янушієне запевнила у готовності до співпраці з Податковою службою України та наданні консультативної підтримки з питань податкової сфери.

Так, сторони домовилися про можливість проведення навчальних семінарів за участі представників Податкової інспекції та Міністерства фінансів Литовської Республіки для обміну інформацією та досвідом.

Пресслужба Державної податкової служби України