Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадським лідерам Волині розповіли про функціональні особливості та можливості Електронного кабінету

опубліковано 20 вересня 2022 о 09:29

Електронний кабінет, як найпопулярніший електронний сервіс Державної податкової служби, повною мірою забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов'язків, визначених Податковим кодексом України.

Про це учасників засідання Громадської ради при ГУ ДПС у Волинській області поінформував начальник територіального відділу податкових сервісів управління податкових сервісів Валерій Сургент.

«На період воєнного стану в Україні доступ до реєстрів та публічних сервісів частково обмежено. Втім, кожен платник податків, який зареєстрований користувачем Електронного кабінету, має можливість користуватися як відкритою, так і приватною частинами цього сервісу задля виконання своїх податкових зобов’язань», - наголосив Валерій Сургент.

Найчастіше платники податків цікавляться власними реєстраційними та обліковими даними, створюють і направляють до ДПС звітні документи і заяви щодо реєстрації платником певних видів податків, формують заяви для отримання довідки про відсутність заборгованості, подають декларації про майновий стан і доходи та отримують довідки про нараховані  доходи,  здійснюють пошук фіскального чека  та марки акцизного податку.  

«Із запровадженням таких сервісів як пошук фіскального чека та акцизної марки, споживачі отримали можливість самостійно перевірити легальність товару, який придбано та якість продукції, оскільки легальний продає передбачає відповідність продукції до вимог безпечного споживання. Питання особистої безпеки споживача завжди були пріоритетними для цивілізованих країн, як і прозора та відповідальна сплата податків», -наголосив Валерій Сургент.

Довідково: окрім Електронного кабінету, Державна податкова служба пропонує спеціальний сервіс «InfoTAX». Це спеціальна комп’ютерна програма, чат-бот, розроблений відповідно до побажань платників податків, які хочуть отримувати інформацію з податкової служби у найбільш зручному, сучасному і мобільному форматі у будь-яку пору доби.  За допомогою «InfoTAX» через месенджери Telegram та Viber можна дізнатися про реєстраційні та облікові дані, стан розрахунків з бюджетом, результати обробки документів, виникнення податкового боргу.

                Сектор  інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області

ПРЕЗЕНТАЦІЙНІ МАТЕРІАЛИ