Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські ліси додали бюджетам понад 70 мільйонів гривень ренти

опубліковано 23 листопада 2022 о 12:22

На Волині за підсумками січня-жовтня 2022 року сплачено 71,3 мільйона гривень ренти за спеціальне використання лісів.

Зокрема, до загального фонду надійшло 58 мільйонів гривень, а до спецфонду – 13,3 мільйона гривень рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів.

«На господарюючих суб’єктів, які використовують природні ресурси у власній діяльності з комерційною метою, законом покладається обов’язок сплачувати рентну плату. Тому фахівці податкового адміністрування ретельно вивчають особливості здійснення господарської діяльності такими платниками з тим, щоб запобігти бюджетним втратам. В умовах воєнного стану критично важливо, щоб  усі передбачені законом податкові платежі своєчасно надходили до бюджету. Зразкова податкова дисципліна – основа належного фінансування заходів оборонного характеру та інших вкрай потрібних видатків», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: здійснення підприємницької діяльності з порушеннями вимог закону, зокрема у сфері лісозаготівлі, - неприпустиме, особливо з огляду на потреби держави у коштах для протидії загарбнику .

Нагадаємо, що громадянам, які раніше здійснювали підприємницьку діяльність без держреєстрації та сплати податків, держава запропонувала скористатися правом на податкову амністію. Подання одноразової добровільної декларації – це пропонований державою спосіб цивілізованої легалізації активів, які набуті за доходи без сплати податків.    

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати декларацію, згодом - сплатити передбачений спеціальний збір.

Про те, як це зробити правильно - детальна інформація у банері «Одноразове добровільне декларування».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області