Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Візит до Центрів обслуговування платників для отримання адмінпостуг варто планувати з врахуванням графіків відключень електропостачання

опубліковано 23 листопада 2022 о 13:04

Головне управління ДПС у Волинській області просить платників  податків планувати візит до Центрів обслуговування платників із врахуванням графіків планових відключень електроенергії.

За відсутності живлення в електромережі працівники податкової служби не мають технічної можливості здійснити всі необхідні процедури для реєстрації запитів та оформлення необхідних документів.

Водночас у податковій службі нагадують, що адміністративні послуги  можна отримати дистанційно. Можливості замовлення послуг через Електронний кабінет дозволяють платникам податків отримати їх без відвідування податкового органу та уникнути зайвих витрат часу.

Зокрема, із загального переліку адміністративних послуг, які платникам податків надає Головне управління ДПС у Волинській області, майже всі можна отримати через Електронний кабінет.

Замовити без відвідин податкової служби видачу витягу з реєстрів, довідку, ліцензію можна шляхом подання електронної заяви встановленої  форми і визначених документів до неї.

Найбільш запитувану послугу «видача  картки платника податків» також можна замовити онлайн, подавши заяву та скановані копії документів для її отримання через приватну частину Електронного кабінету. Однак видача картки платника податків передбачає особисту присутність фізичної особи або його представника за довіреністю, які мають при її отриманні пред’явити документ, що посвідчує особу та підтвердити повноваження, і лише  за умови виконання цих вимог отримати належним чином завірений документ про присвоєний реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Щодо оригіналів інших довідок, витягів чи ліценцій то за бажанням платника вони можуть надсилатися поштою, або ж вручатися фізичній чи юридичній особі, або їх представникам, особисто.

Нагадаємо, що про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів та строки подання звітності і сплати податків можна дізнатися через Електронний кабінет та сервіс «InfoTAX».

У Головному управлінні ДПС у Волинській області щиро дякують платникам податків за розуміння та сумлінне виконання податкових обов’язків.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області