Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині за використання лісових ресурсів у 2022 році сплачено майже 120 мільйонів гривень ренти

опубліковано 25 січня 2023 о 08:57

За підсумками 2022 року на Волині до бюджетів усіх рівнів сплачено 119,2 мільйона гривень ренти за спеціальне використання лісових ресурсів.

Зокрема, до загального фонду торік надійшло 98 мільйонів гривень, а до спецфонду – 21,2 мільйона гривень рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів.

«Використання природних ресурсів у господарській діяльності з комерційною метою передбачає певні зобов’язання. Рентна плата за спецвикористання лісових ресурсів - обов’язковий платіж  для лісокористувачів - фізичних та юридичних осіб. Із огляду на багаті лісові ресурси в області питанню своєчасного надходження ренти фахівці податкового адміністрування приділяють максимум уваги, аналізуючи діяльність платників податків досить уважно. За потреби податківці спілкуються з представниками підприємництва, нагадуючи, що умови воєнного стану вимагають виняткової податкової дисципліни. Своєчасно перераховані податкові платежі до бюджету – найкраща основа для фінансування заходів оборонного характеру», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: здійснення підприємницької діяльності з порушеннями вимог закону, зокрема у сфері лісозаготівлі, - неприпустиме, особливо з огляду на потреби держави у коштах для протидії загарбнику.

Нагадаємо, що громадянам, які раніше здійснювали підприємницьку діяльність без держреєстрації та сплати податків, держава запропонувала податкову амністію. Подання одноразової добровільної декларації – це пропонований державою спосіб цивілізованої легалізації активів, які набуті за доходи без сплати податків.    

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати декларацію, згодом - сплатити передбачений спеціальний збір.

Про те, як це зробити правильно - детальна інформація у банері «Одноразове добровільне декларування».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області