Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи зобов’язаний військовослужбовець, який є УБД, реєструватися у Реєстрі, якщо на його розрахунковий рахунок надходять кошти як благодійні внески ...

опубліковано 30 січня 2023 о 09:06

Чи зобов’язаний військовослужбовець, який є учасником бойових дій, реєструватися у Реєстрі, якщо на його розрахунковий рахунок надходять кошти як благодійні внески для придбання для себе спеціальних засобів індивідуального захисту або технічних засобів спостереження?

Ні, не зобов’язаний.

Оскільки отримані кошти спрямовуються військовослужбовцем - учасником бойових дій на придбання для себе спеціальних засобів індивідуального захисту або технічних засобів спостереження, то обов’язку реєструватися у Реєстрі у такого військовослужбовця не виникає.

Довідково: пункт 1.2 розділу І Порядку формування та ведення Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, що здійснюються шляхом проведення операції Об'єднаних сил (ООС), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 30 жовтня 2014 року № 1089.

Детальна інформація - в інформаційному листі № 8/2022 за посиланням. 

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області