Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині використання водних ресурсів додало бюджетам 10,5 мільйона гривень ренти

опубліковано 30 січня 2023 о 10:51

За підсумками 2022 року до бюджетів усіх рівнів на Волині сплачено 10,5 мільйона гривень рентної плати за спецвикористання водних ресурсів.  

Сума сплаченої ренти за користування водою на 13,8 відсотка перевищує аналогічні показники 2021 року.

Фінансова стабільність громад і країни в цілому залежить від сумління кожного платника податків. Ті господарюючі суб’єкти, які з комерційної метою використовують природні ресурси, за жодних умов не мають право ігнорувати вимоги податкового законодавства. У час протидії військовій агресії рф важливо, щоб всі користувачі природних ресурсів відповідально виконували свої податкові зобов’язання, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

Водночас у податковій службі звертаються до лідерів громад, із проханням аналізувати діяльність господарюючих суб’єктів. Щоб не втрачати таке джерело доходів до бюджету як рента за спецвикористання водних ресурсів, керівникам органів місцевої влади варто налагодити конструктивний діалог з тими, хто використовує водні ресурси для здійснення господарської діяльності.

Зі свого боку податківці завжди уважно аналізують інформацію про фінансові результати діяльності СГД, які з комерційною метою використовують природні ресурси, - запевняють у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області