Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Довідку про відсутність заборгованості можна сформувати через Електронний кабінет

опубліковано 06 березня 2023 о 08:54

Довідка про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Довідка) формується за відсутності у платника за даними інформаційно – телекомунікаційних систем контролюючих органів податкового боргу, та /або іншої заборгованості з платежів (у тому числі розстрочених, відстрочених, реструктуризованих), контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Для отримання Довідки платник подає заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи за формою згідно з додатком 2 до Порядку №733.

За вибором платника заява подається у паперовій або електронній формі, про що він зазначає у Заяві, зокрема, в електронній формі – на адресу державної податкової інспекції за основним місцем обліку платника через приватну частину Електронного кабінету з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги».

Вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється після ідентифікації особи із використанням кваліфікованого електронного підпису.

Електронні форми Заяви за ідентифікатором форми J1300306 (для юридичних осіб) і F1300306 (для фізичних осіб) та Довідки за ідентифікатором форми J1400306 (для юридичних осіб) і F1400306 (для фізичних осіб), розміщені на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів (перелік сервісних запитів) для юридичних осіб, Реєстр форм електронних документів (перелік сервісних запитів) для фізичних осіб.

Довідково: Порядок  надання Довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2018  №733.

Зі зразком заяви про отримання довідки про відсутність заборгованості та бланком для заповнення можна ознайомитися на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області  у розділі Діяльність/ Адміністративні послуги.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області