Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські податківці обговорили з представниками бізнесу податкові новації 2023 року

опубліковано 30 березня 2023 о 08:28

У ході зустрічі з представниками волинського бізнесу, що відбулася  за сприяння Волинської торгово-промислової палати 29 березня 2023 року, керівники структурних підрозділів Головного управління ДПС у Волинській області розповіли працівникам фінансових і бухгалтерських служб місцевих господарюючих суб’єктів про законодавчі нововведення та податкові умови здійснення діяльності в умовах воєнного стану.

Топ-темою для діалогу з платниками податків стало питання роботи СМ КОР, зокрема підстав зупинення реєстрації податкових накладних. Заступник начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків - начальник відділу прогнозу, аналізу та звітності, моніторингу операцій та ризиків Вадим Іванов детально розповів про вимоги до платників ПДВ для успішної реєстрації податкових накладних та алгоритм дій платника у випадку призупинення їх реєстрації. Потому посадовець відповів  на запитання представників бізнесу та наголосив, що для отримання консультаційної допомоги кожен платник ПДВ має можливість скористатися тематичними «гарячими» лініями. 

Начальник відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб Інна Сцьольна докладно поінформувала учасників заходу про особливості звітування  перед ДПС та новації, які варто врахувати у господарській діяльності платникам податку на прибуток у період воєнного стану.   

На законодавчих вимогах до офіційного оформлення найманих осіб та обов’язковості дотримання гарантій в оплаті праці акцентував  увагу начальник відділу адміністрування ПДФО та єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, координації та інформаційно-аналітичного забезпечення, розгляду звернень платників податків управління оподаткування фізичних осіб Олександр Котюн. 

Про підстави та умови отримання ліцензій на зберігання пального та реалізацію підакцизної продукції, а також порушення, які допускають господарюючі суб’єкти у сфері обігу підакцизних товарів з учасниками зустрічі спілкувалися представники управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області Людмила Малярчук і Галина Сургент.   

«Державна податкова служба використовує всі можливі комунікаційні можливості для діалогу із сумлінним бізнесом.  У ході таких зустрічей податківці роз’яснюють вимоги закону з тим, щоб попередити застосування штрафних санкцій і донести до платників максимум інформації щодо податкових вимог у період воєнного стану. Таке безпосереднє спілкування дозволяє з’ясувати наскільки ефективно працюють податкові норми у реальному житті та на якісно новому рівні планувати роботу податкової служби із забезпечення надходжень до бюджетів», - вважає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

Фінансові умови для  ефективної протидії ворогу в умовах військової агресії рф та виконання державою соціальних зобов’язань залежать від податкової дисципліни кожного платника. Тож вагомий внесок у майбутню перемогу над загарбником робить кожен, хто дотримується вимог податкового законодавства, - нагадують у податковій службі. 

Фото по темі:

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області