Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Господарюючі суб’єкти можуть звернутися до ДПІ за місцем знаходження  із проханням про допомогу  у заповненні заяви на отримання ліцензії

опубліковано 06 квітня 2023 о 08:37

Управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області повідомляє, що згідно ст.15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» (із змінами та доповненнями), ліцензії на право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пальним та зберігання пального видаються за поданими наручно, поштою або в електронному вигляді заявами суб’єктів господарювання. 

Будь-який суб’єкт господарювання може звернутись в ДПІ за своїм місцезнаходженням із проханням допомогти в заповненні та поданні заяви в електронному вигляді  або заповнити та подати заяву самостійно, не виходячи з дому. 

Крім того, заяву можна надіслати будь-яким видом поштового зв’язку або кур’єрською доставкою за адресою: Київський майдан 4, м. Луцьк, 43027 (обов’язково вказати телефон для зв’язку).

Після внесення поданої заяви до ліцензійного реєстру та формування розпорядження про видачу ліцензії суб’єкт господарювання у своєму електронному кабінеті бачить реквізити виданої йому ліцензії, а тому необхідності отримання даної ліцензії в паперовому вигляді немає. Обмежень в часі на отримання ліцензій в паперовому вигляді немає. Суб’єкт господарювання може отримати оформлену ліцензію у будь-який зручний для нього час, адже всі реквізити виданої йому ліцензії доступні в електронному кабінеті.

Подання заяв на отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним, оптової торгівлі пальним за наявності місць оптової торгівлі та зберігання пального передбачає подання пакету документів, які потребують вивчення та звірки з суб’єктом господарювання в момент подачі документів, а тому подання заяв в електронному вигляді згідно Закону № 481/95-ВР по них не передбачена.

Суб’єкт господарювання подає заяву і отримує оформлену ліцензію або самостійно, або уповноважує на це довірену особу.

Управління контролю за підакцизними товарами

 Головного управління ДПС у Волинській області