Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волиняни вже відзвітувалися про 360 мільйонів гривень отриманих торік доходів 

опубліковано 06 квітня 2023 о 08:40

Річні податкові декларації про майновий стан і доходи до органів ДПС подали 2523 волинянина. Ці громадяни задекларували 358 мільйонів гривень отриманих торік доходів. 

Волинські декларанти визначили до сплати 7,2 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб і 1,4 мільйона гривень військового збору. 

«Практика проведення деклараційних кампаній у минулі роки переконує, що більшість декларантів звітуються в останні тижні. Задля комфорту кожного платника податкова служба пропонує електронний формат подання декларації всім, хто надає перевагу сучасним інформаційним рішенням. Скористатися можливостями Електронного кабінету за наявності електронного цифрового підпису можна у будь-який зручний час», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

Посадовець підкреслив, що декларування доходів – це особистий внесок кожного в обороноздатність країни. 

«Фінансова основа ефективної протидії загарбнику – чесно сплачені податки. Запрошуємо волинян, які у 2022 році отримали доходи, але не сплатили податки, подбати про інтереси держави. Важливо, що частина сплаченого декларантами ПДФО зараховується до місцевих бюджетів. Тобто лідери громад мають можливість залучити додаткові кошти до бюджету шляхом активної роз’яснювальної роботи з потенційними декларантами», - підсумував Сергій Лисеюк.  

Нагадаємо, що 1 січня 2023 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів громадянами за 2022 рік. 

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет.  

Про перебіг та особливості нинішньої деклараційної кампанії громадяни можуть дізнатися із тематичного банера «Деклараційна кампанія-2023» на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. Відповіді на актуальні питання громадяни-декларанти мають можливість отримати щоп’ятниці у ході роботи тематичної «гарячої лінії» за номером телефону  (0332) 777-106 з 11.00 до 12.00.

Кожен декларант може отримати належну консультаційну допомогу і сприяння у поданні декларації у Центрах обслуговування платників

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області