Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волиняни задекларували понад півмільярда гривень доходів за 2022 рік

опубліковано 26 квітня 2023 о 09:36

За останніми даними 3322 волинянина подали річні податкові декларації про майновий стан і доходи. Волиняни відзвітувалися про 503 мільйони гривень отриманих торік доходів. 

За умови сумлінного виконання обов’язку декларантами до бюджету буде сплачено 11 мільйонів гривень ПДФО та 2 мільйони гривень військового збору. 

«До завершення кампанії декларування – кілька днів. Як правило, саме в останні дні відзначаємо пік подання декларацій. Сподіваємося, що всі волиняни, яких закон зобов’язує звітуватися про доходи, виконають конституційний обов’язок. Декларантам, які належать до прихильників сучасних рішень, ДПС пропонує скористатися Електронним кабінетом», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

Посадовець підкреслив, що декларування доходів – це особистий внесок кожного в обороноздатність країни. 

«Від відповідального ставлення громадян до вимог законодавства та своєчасної сплати податків залежить фінансова стабільність нашої держави. В умовах протидії загарбнику надзвичайно важливо, щоб країна отримувала кошти для організації ефективної оборони і захисту громадян», - підсумував Сергій Лисеюк.  

Нагадаємо, що Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет.  

Про перебіг та особливості нинішньої деклараційної кампанії громадяни можуть дізнатися із тематичного банера «Деклараційна кампанія-2023» на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. Відповіді на актуальні питання громадяни-декларанти мають можливість отримати щоп’ятниці у ході роботи тематичної «гарячої лінії» за номером телефону  (0332) 777-106 з 11.00 до 12.00.

Кожен декларант може отримати належну консультаційну допомогу і сприяння у поданні декларації у Центрах обслуговування платників

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області