Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині понад 97 відсотків податкових звітів подано в електронному вигляді

опубліковано 02 травня 2023 о 08:39

Платники податків Волині впродовж січня-квітня 2023 року подали в електронному вигляді понад 180 тисяч декларацій. Таким чином, в області 97,2 відсотка звітів надійшло на опрацювання до ДПС через Електронний кабінет. 

Аналітика свідчить, що електронна звітність нині однаково популярна серед юридичних і фізичних осіб-платників податків. Щодо чинників, які сприяють залученню до дистанційного звітування максимального кола платників податків, то в Головному управлінні ДПС у Волинській області називають зручність інформаційних сервісів ДПС. 

«Дистанційна взаємодія з контролюючими органами має чимало переваг. Насамперед, електронне звітування виключає суб’єктивний чинник, тобто корупційні ризики. Не менш важливо, що робота в Електронному кабінеті не потребує особливих знань і вмінь. Зрештою можливість відзвітуватися перед податковою службою в найбільш зручний час зі свого персонального комп’ютера - додатковий комфорт для кожного платника», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

Посадовець підкреслив, що Державна податкова служба постійно працює над удосконаленням функцій і сервісів Електронного кабінету.   

Зокрема, про сплату податків через Електронний кабінет можна дізнатися із тематичних презентаційних матеріалів за посиланням

Довідково: з початку року волинські податківці отримали на опрацювання 186,3  тисячі звітів, з яких  181,2 тисячі – в електронному вигляді. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області