Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуально! Як прозвітуватися платнику податку на прибуток – с/г виробнику, який перейшов зі спрощеної на загальну систему оподаткування та обрав «особливий» податковий період

опубліковано 02 травня 2023 о 08:42

ЯК ПРОЗВІТУВАТИ ПЛАТНИКУ ПОДАТКУ НА ПРИБУТОК ПІДПРИЄМСТВ, ОСНОВНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ЯКОГО Є ВИРОБНИЦТВО СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ ТА ЯКИЙ ПЕРЕЙШОВ ЗІ СПРОЩЕНОЇ СИСТЕМИ ОПОДАТКУВАННЯ, ОБЛІКУ ТА ЗВІТНОСТІ НА ЗАГАЛЬНУ СИСТЕМУ ОПОДАТКУВАННЯ З 1 СІЧНЯ ПОТОЧНОГО ЗВІТНОГО РОКУ І ОБРАВ «ОСОБЛИВИЙ» ПОДАТКОВИЙ (ЗВІТНИЙ) ПЕРІОД, ПЕРЕДБАЧЕНИЙ ДЛЯ ВИРОБНИКІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ?

Такий платник за період оподаткування, що передує переходу на «особливий» річний податковий період, повинен подати Податкову декларацію за період з 1 січня по 30 червня поточного звітного року та повідомити контролюючий орган про такий перехід шляхом надання відповідних пояснень до Податкової декларації.

Починаючи з 1 липня поточного року, виробник сільськогосподарської продукції застосовує вже «особливий» річний податковий період, який починається з 1 липня поточного звітного року і закінчується 30 червня наступного звітного року. Особлива відмітка про надання Податкової декларації виробником сільськогосподарської продукції за відповідний «особливий» річний податковий (звітний) період проставляється у рядку 10 заголовної частини форми Податкової декларації.

Детальніше – в інформаційному листі ДПС України №3/2023.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області