Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Ратнівщині податківці допомагають бізнесу у налаштуванні ПРРО

опубліковано 15 серпня 2023 о 08:29

Ратнівські підприємці звертаються до Центру обслуговування платників місцевої ДПІ для отримання консультацій щодо роботи програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Під час особистих зустрічей із представниками малого бізнесу податкові інспектори розповідають про обов’язок кожного підприємця, окрім спрощенців І групи, застосовувати реєстратор розрахункових операцій і як альтернативу класичній касовій техніці рекомендують програмні РРО ДПС. 

Саме зараз надзвичайно важливо придбати і встановити РРО/ПРРО для роботи, щоб правильно облікувати розрахункові операції, оскільки за невиконання цієї вимоги з 1 жовтня 2023 року передбачено застосування штрафних санкцій. - акцентують увагу представників бізнесу у Ратнівській ДПІ Головного управління ДПС у Волинській області.  

Консультаційну допомогу щодо роботи з ПРРО нададуть у кожній податковій інспекції в області. Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, варто ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області

Нагадаємо, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Про особливості повернення на «довоєнну» систему оподаткування волинським підприємцям у населених пунктах Волині розповідають фахівці податкового аудиту, оподаткування фізичних осіб, контролю за обігом підакцизних товарів і державних податкових інспекцій Головного управління ДПС у Волинській області. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області