Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Камінь-каширські податківці обстежують місця заготівлі лісової продукції

опубліковано 15 серпня 2023 о 08:34

Податкові інспектори Камінь-Каширського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Волинській області проінспектували місця заготівлі дикорослої продукції. 

Під час безпосереднього спілкування із заготівельниками наголосили на обов’язковому дотриманні законодавства при закупівлі та реалізації лісової продукції,  поінформували про новації № 3219-IX.

Зокрема, йшлося про обов’язок кожного підприємця, окрім спрощенців І групи, використовувати реєстратор розрахункових операцій і застосування штрафних санкцій за невиконання цієї вимоги.   

Як альтернативу класичній касовій техніці податківці рекомендують програмні РРО. Консультаційну допомогу щодо роботи з ПРРО нададуть у кожній податковій інспекції в області. 

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, варто ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області

Нагадаємо, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Про особливості повернення на «довоєнну» систему оподаткування волинським підприємцям у населених пунктах Волині розповідають фахівці податкового аудиту, оподаткування фізичних осіб, контролю за обігом підакцизних товарів і державних податкових інспекцій Головного управління ДПС у Волинській області. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області