Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські податківці виявили факт роздрібної торгівлі горілчаною продукцією без наявності ліцензії

опубліковано 23 жовтня 2023 о 13:27

Днями при проведенні фактичної перевірки в м. Любомль Ковельського району працівники управління контролю за підакцизними товарами спільно з працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області встановили факт роздрібної торгівлі горілчаною продукцією на розлив без отримання суб’єктом господарювання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями. 

Після фіксації порушення податківцями працівники відділення поліції №1 (м. Любомль) Ковельського РУП ГУНП у Волинській області вилучили з незаконного обігу 5 л алкогольного напою (горілки) на суму 1,0 тис. гривень.

Документування цього порушення у сфері реалізації підакцизної продукції  стало можливим завдяки співпраці з відділенням поліції №1  (м. Любомль) Ковельського РУП ГУНП у Волинській області, представники якого поінформували про порушення при реалізації підакцизної продукції на території м. Любомль. 

Звертаємо увагу, що за реалізацію алкогольних напоїв без ліцензії передбачена відповідальність відповідно до ст. 17. Закону України від 19.12.1995 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» та ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Орієнтовно штрафні санкції за виявлене порушення становитимуть 17,0 тис. гривень

У Головному управлінні  ДПС у Волинській області наголошують: якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти за номерами телефонів (0332) 777162, 777153, 777164 (управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області), або надіслати повідомлення поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

Управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області