Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Нововолинську студентам НЕФК розповіли про електронні сервіси ДПС

опубліковано 23 жовтня 2023 о 13:39

Про особливості надання адміністративних послуг і консультаційної допомоги платникам податків у місцевій державній податковій інспекції з майбутніми фахівцями у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності, а нині студентами Нововолинського електромеханічного фахового коледжу, спілкувалася начальниця Нововолинської ДПІ Ірина Кушнірук. 

Під час екскурсії у Центрі обслуговування платників Ірина Кушнірук розповіла про процедуру отримання довідок, витягів і практичної допомоги громадянам і представникам бізнесу, акцентувавши увагу на можливостях дистанційно взаємодії з ДПС.

«Усім нашим відвідувачам ми пропонуємо використовувати при спілкуванні з податковою службою можливості електронного кабінету платника та дізнаватися необхідну інформацію про податкові вимоги з офіційних ресурсів ДПС. Зверну вашу увагу, що платникам податків уже запропоновано спеціальний застосунок «Моя податкова». Частина сервісів застосунку доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим КЕП або хмарним КЕП – ДіяПідпис, SmartID від Приватбанку та інші. Саме зараз ДПС за відгуками та пропозиціями користувачів застосунку готує нові сервіси. Тож кожен може зробити застосунок «Моя податкова» кращим», - поінформувала учасників зустрічі Ірина Кушнірук.

Посадовиця акцентувала увагу на податкових новаціях Закону № 3219 в частині відновлення довоєнного стану системи оподаткування, насамперед щодо застосування РРО/ПРРО підприємцями-спрощенцями.  

Нагадаємо, що практичну допомогу щодо роботи з ПРРО ДПС надають у всіх податкових інспекціях області. 

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультації щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. 

Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області