Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині на соціальні потреби перераховано понад 7,7 мільярда гривень єдиного внеску

опубліковано 13 листопада 2023 о 09:00

За підсумками січня-жовтня 2023 року волинські працедавці спрямували на соціальні потреби 7 мільярдів 719 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. 

Сума перерахованого єдиного внеску в області на понад 1,2 мільярда перевищує аналогічні надходження торік.  

Завдяки соціально відповідальній позиції працедавців та якісному адмініструванню позитивну динаміку надходжень єдиного внеску буде збережено до завершення фінансового року, - прогнозують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

Водночас у податковій службі наголошують: фінансування соціальних видатків державою залежить від податкової дисципліни всіх платників податків. 

Тобто, офіційне працевлаштування найманих осіб, які працюють у бізнес-проєктах, - вимога закону до всіх роботодавців. Саме легальне робоче місце гарантує найманій особі соціальний захист і передбачає сплату податків до бюджету.   

Нагадаємо , що порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками є однаковим для всіх роботодавців. Він включає три основні кроки: 

- укладення трудового договору;

- оформлення наказу про прийняття на роботу;

- повідомлення Державної податкової служби.

Кожна сплачена гривня на соціальні потреби – це реальна фінансова допомога державі, яка навіть в умовах війни виконує свої зобов’язання щодо соціального захисту населення. Тож лише за умови дотримання вимог закону у сфері оплати праці країна матиме кошти для фінансування соціальних видатків, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області