Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємцям Ковельшини пропонують опанувати навички дистанційного звітування

опубліковано 15 листопада 2023 о 08:43

У Центрі обслуговування платників Ковельської ДПІ надають кваліфіковану допомогу представникам бізнесу з питань провадження підприємницької діяльності. Насамперед, ковельські податківці роз’яснюють положення закону № 3219 і пропонують звітуватися і спілкуватися з ДПС дистанційно. 

Начальник Ковельської ДПІ розповідає, що активна роз’яснювальна робота з питань повернення на довоєнну систему оподаткування відбувається постійно. 

«Як керівник ДПІ щоденно зустрічаюся з платниками податків, які звертаються за консультаційною допомогою щодо застосування РРО/ПРРО, складання звітів чи сплати податкових платежів. Такі зустрічі переконують: бізнес налаштований на електронний формат, оскільки це зручно», - запевнив Сергій Ткачук.

Посадовець підкреслив, що тематичні зустрічі з бізнесом сприяють  підвищенню податкової культури та своєчасному виконанню податкових зобов’язань.

Нагадаємо, що у разі потреби податківці надають консультаційну допомогу з питань оподаткування ПДФО і військовим збором доходу у вигляді благодійної допомоги, яка виплачується внутрішньо переміщеним особам міжнародними благодійними організаціями.

Довідково: про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів і строки подання звітності,  інформацію щодо сплати податків і податкового боргу можна дізнатися через Електронний кабінет. 

Ще один крок до цифрової податкової у цифровій державі - застосунок «Моя податкова», простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків із використанням платіжних систем.   

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області