Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині представники податкової служби провели урок фінансової грамотності для школярів

опубліковано 05 грудня 2023 о 08:35

Про особливості національної системи оподаткування та значення податків у житті держави з учнями Луцького ліцею № 4 ім. Модеста Левицького спілкувалася начальниця управління організації роботи ГУ ДПС у Волинській області Олена Нікотіна. 

Урок на податкову тематику передбачав діалог із майбутніми платниками податків про значимість податкової дисципліни для оборони держави та успішного розвитку країни. Ліцеїстам також розповіли про важливість отримання фіскального чека для захисту прав споживачів і забезпечення рівних умов для діяльності сумлінного бізнесу. Як наочність працівники податкової служби використали тематичні відеоролики ДПС України.

«Видавати фіскальний чек покупцю – обов’язок підприємців та фірм. Тому, купуючи товар у магазині чи торговельній мережі, подбайте про те, щоб отримати цей документ, який захищає споживача у випадку придбання неякісної продукції. Саме фіскальний чек дає право на повернення зіпсованого чи бракованого товару», – наголосила Олена Нікотіна.

Представниця податкової служби також розповіла про алгоритм дій покупця у випадку неотримання фіскального чека та про можливості перевірки отриманого чека на вебпорталі ДПС.

«Ми активно інформуємо бізнес, громадськість та майбутніх платників податків про необхідність належного обліку готівкових і безготівкових операцій, оскільки легальний обіг готівки - одна з важливих передумов чесної сплати податків», - підсумувала Олена Нікотіна. 

Нагадаємо, що господарюючі суб’єкти Волині вже використовують понад 17 тисяч реєстраторів розрахункових операцій. Програмні РРО впевнено домінують у сфері обліку розрахункових операцій. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області