Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За порушення законодавства у сфері РРО до підприємця-стоматолога будуть застосовані штрафні санкції у розмірі 456,3 тис. гривень

опубліковано 19 грудня 2023 о 08:37

Управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Волинській області на постійній основі здійснює моніторинг та аналіз діяльності СГД у сфері надання медичних послуг, реалізації лікарських засобів, виробів медичного призначення та встановлює факти порушення вимог порядку проведення розрахункових операцій суб’єктами господарювання даної сфери. 

Так, у листопаді 2023 року під час заходів із контролю, покладених на Державну податкову службу, працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту проведено фактичну перевірку медичного закладу в м. Луцьку, у якому здійснюється господарська діяльність із надання стоматологічних послуг, реалізації виробів медичного призначення та  використовується  реєстратор розрахункових операцій. 

Під час проведення фактичної перевірки вказаного медичного закладу за місцем проведення розрахункових операцій встановлено та належним чином задокументовано факти проведення розрахункових операцій у безготівковій формі (із застосуванням  електронного платіжного засобу)  без застосування РРО та без видачі споживачам розрахункових документів встановленої форми та змісту. 

Під час перевірки також встановлено порушення порядку ведення обліку товарних запасів (лікарських засобів та виробів медичного призначення) і продаж  виробів медичного призначення, що не відображені в такому обліку.

Очікувана  сума  штрафних (фінансових) санкцій за результатами фактичної перевірки вказаного медичного закладу становить 456,3 тис, гривень. 

У податковій службі вчергове нагадують, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» ( зі змінами та доповненнями).

Головне управління ДПС у Волинській області закликає платників єдиного податку 2-4 групи, які здійснюють розрахункові операції  при реалізації товарів та послуг, задля уникнення застосування до них штрафних(фінансових) санкцій, проводити такі розрахунки виключно із застосуванням РРО/ПРРО.

Відділ фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області