Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вклад працедавців Волині у фінансування соціальних видатків у 2023 році – 9,4 мільярда гривень

опубліковано 09 січня 2024 о 08:55

Упродовж 2023 року сума сплаченого волинськими працедавцями єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склала 9,4 мільярда гривень. 

Таким чином, волинські страхувальники в минулому році перерахували на 13,6 відсотка, або 1,1 мільярда гривень більше єдиного внеску проти  2022 року. 

Завдяки соціально відповідальній позиції працедавців та якісному адмініструванню в області позитивну динаміку надходжень єдиного внеску фіксували впродовж усього фінансового року. Цей момент вказує на те, що бізнес залишаться надійним партнером держави в питанні забезпечення бюджетної стабільності, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

«Відповідальна позиція соціально орієнтованого бізнесу заслуговує на найвищу оцінку, оскільки допомагає державі фінансувати соціальні видатки. Також важливо, що саме легальне робоче місце гарантує найманій особі соціальний захист, оскільки передбачає сплату податків до бюджету та єдиного внеску до фондів страхування. У підсумку завдяки сумлінню страхувальників держава спроможна фінансувати соціальні виплати, а офіційно працевлаштовані наймані особи мають гідний соціальний захист», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

Посадовець підкреслив, що обставини воєнного часу вимагають від роботодавців виняткових зусиль для провадження діяльності. Втім показники сплати єдиного внеску переконують, що волинські роботодавці дотримуються вимог закону щодо офіційного працевлаштування та своєчасно сплачують належні платежі до бюджету. 

Нагадаємо, що 1 січня 2024 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів громадянами, отриманими у 2023 році. 

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова». 

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів. 

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області