Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині торік понад 98 відсотків звітів до ДПС подано дистанційно  

опубліковано 10 січня 2024 о 09:52

За підсумками 2023 року платники податків Волині подали в електронному вигляді 98,1 відсотка від усіх звітних документів. Таким чином, у режимі онлайн відзвітувалися абсолютна більшість підприємців та юридичних осіб. 

Щодо вподобань громадян, які подають річну податкову декларацію про майновий стан і доходи у рамках щорічної кампанії декларування, то у Головному управлінні ДПС у Волинській області очікують, що цього року кількість прихильників е-звітування суттєво збільшиться.   

«Завдяки застосунку «Моя податкова» онлайн-спілкування з податковою службою стає ще більш зручним і комфортним. Тож потенційним декларантам не варто зволікати з поданням Річної податкової декларації про майновий стан і доходи: це можна зробити з вашого мобільного телефона. В кожній податковій інспекції області спеціалісти допоможуть відвідувачам налаштувати мобільний застосунок «Моя податкова», за посередництвом якого можна отримувати необхідну податкову інформацію та відзвітуватися про доходи, отримані у минулому році», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

Посадовець підкреслив, що серед очевидних переваг такої дистанційної взаємодії - економія часу та ресурсів, а також відсутність корупційних ризиків. 

До слова, протягом 2023 року платники податків Волині подали до органів ДПС понад 402 тисячі звітів, 395 тисяч із яких - у режимі онлайн.

Нагадаємо, що 1 січня 2024 року в Україні  стартувала кампанія декларування доходів громадянами.

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області