Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кампанія декларування доходів-2024: громадяни та підприємці можуть отримати консультаційну допомогу у Центрах обслуговування платників

опубліковано 17 січня 2024 о 13:39

У період подання річної звітності державні податкові інспекції повинні забезпечити якісний сервіс та консультаційну допомогу кожному платнику податків. 

На цьому під час онлайн - спілкування з керівниками Центрів обслуговування платників наголосила в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Волинській області Оксана Левчук.

«Декларування доходів – це особистий внесок кожного українця у фінансову підтримку держави, забезпечення її обороноздатності. Тому річна звітна кампанія, зокрема подання декларації про майновий стан і доходи громадянами, вимагають нашої особливої уваги. Враховуючи велику кількість підприємців і громадян, які у цей час звертатимуться до податкових інспекцій, керівникам ДПІ варто спланувати роботу так, щоб приділяти належну увагу кожному платнику. За потреби – надати практичну допомогу для електронного подання звітності», - наголосила Оксана Левчук. 

Про важливі процедурні моменти обліку платників і шляхи вирішення проблемних питань, що можуть виникати під час взяття на облік платників та у період річного декларування, з колегами із ДПІ спілкувалася в.о. начальника управління податкових сервісів Світлана Ротченкова. 

На важливості активної взаємодії з підприємцями, які зареєстрували РРО/ПРРО, але не завжди дотримуються вимог закону щодо обліку розрахункових операцій, акцентував увагу начальників ДПІ начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області Роман Денисюк. 

Нагадаємо, що з 1 січня 2024 року в Україні розпочалася кампанія декларування доходів. Декларація про майновий стан і доходи подається відповідно до ст. 179 Податкового кодексу України.

Платник податків самостійно обирає спосіб подачі декларації:

- особисто або уповноваженою особою; 

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання ;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області