Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині за підсумками 2023-го року збережено позитивну динаміку створення нових юридичних осіб

опубліковано 24 січня 2024 о 08:43

На Волині минулий фінансовий рік продемонстрував позитивну динаміку створення нових юридичних осіб. Зокрема, за підсумками 2023 року в області стали на податковий облік 952 новостворені юридичні особи. Натомість процедуру припинення в органах ДПС пройшли 380 юридичних осіб.

Таким чином, на початку 2024 року в області працюють майже 26,4 тисячі підприємств, установ, організацій і фірм. 

«Представники бізнес-середовища завжди детально аналізують обставини та умови, в яких доведеться працювати. Очевидно, що навіть в умовах воєнного стану Волинь залишається привабливим регіоном для здійснення господарської діяльності завдяки створенню сприятливого бізнес-клімату та якісній процедурі наданню адміністративних послуг»,- коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

Посадовець підкреслив, що спростити процес звітування та сплати податків допомагає дистанційний формат комунікації з податковою службою. Тому податківці рекомендують усім платникам користуватися можливостями електронного кабінету ДПС та впроваджувати у власну бізнес-діяльність сучасні ІТ-рішення.

Нагадаємо, що на Волині торік започаткували власну справу майже вдвічі більше підприємців, аніж припинили діяльність.

Довідково: на Волині за підсумками 2023 року на обліку в органах ДПС перебувають понад 70,3 тисячі платників податків юридичних осіб та підприємців-фізичних осіб.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області