Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На території Луцької громади – понад 200 підприємців віком до двадцяти років

опубліковано 07 лютого 2024 о 09:40

На території Луцької міської територіальної громади зареєстровані 244 підприємці-фізичні особи, вік яких не перевищує 20 років.

Сфера діяльності юних бізнесменів – різноманітна. Втім, виняткова прихильність до сучасних інформаційних рішень у процесі виконання податкових зобов’язань вирізняє саме молоде покоління, - інформує Луцька ДПІ Головного управління ДПС у Волинській області.  

Начальниця Луцької ДПІ Ніна Демчук розповідає, що молоді люди, які започаткували власну справу - відповідальні платники податків та достатньо поінформовані про можливості електронних сервісів ДПС.

«Закон дозволяє кожному платнику податків самостійно обрати спосіб подання звітних декларацій. Втім, електронний формат звітування – зручний та доступний представникам бізнесу та громадянам. Приємно відзначити, що понад 98 відсотків звітів до Луцької ДПІ подається дистанційно», - зазначає Ніна Демчук.

Посадовиця підкреслила, що саме цифрові рішення для спілкування з ДПС спрощують комунікацію платників податків із податковою службою. 

Нагадаємо, що Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова». 

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області