Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завдяки легальним доходам волинян до держбюджету у січні сплачено понад 50 мільйонів гривень військового збору

опубліковано 13 лютого 2024 о 09:08

За підсумками січня 2024 року на оборонні потреби волиняни сплатили 51,2 мільйона гривень військового збору. Це на 1,3 мільйона гривень більше, ніж у січні торік.

Належне фінансування національного війська – безумовний пріоритет нашої держави, а легальні та прозорі відносини роботодавців і найманих осіб – основне джерело надходжень військового збору. Тому кожен, хто має офіційне робоче місце, щомісяця робить посильний фінансовий внесок для посилення обороноздатності країни, - нагадують у податковій службі.

Долучитися до фінансування армії можуть громадяни, які чесно виконають свій конституційний обов’язок у рамках щорічної кампанії декларування доходів. 

Зокрема, громадяни, які торік отримали доходи без сплати податків, до 1 травня поточного року зобов’язані подати Річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, згодом – сплатити ПДФО і військовий збір. 

Звертаємо увагу, що обов’язок громадянина подати річну податкову декларацію передбачає Конституція України. Зокрема, стаття 67 Основного Закону нашої держави зобов’язує кожного сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Відповідно до вказаної законодавчої норми «Усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом».

Згідно вимог Податкового кодексу України обов’язковому декларуванню підлягають:

- доходи , з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;

- доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);

- спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;

- доходи від продажу інвестиційних активів;

- іноземні доходи.

Консультаційну допомогу з питань заповнення і подання декларацій нададуть у Центрах обслуговування платників.

Саме активна громадянська позиція та відповідальність декларантів сприятимуть фінансовій стабільності країни та належному фінансуванню оборонних заходів, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.   

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області