Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Ковельщині стартував податковий інформаційно-просвітницький марафон для старшокласників

опубліковано 16 лютого 2024 о 08:45

Податківці запрошують на уроки податкової грамотності майбутніх платників податків. Першими учасниками діалогу податківців із учнівською молоддю стали вихованці трьох класів ліцею № 3 м. Ковеля. 

Під час візиту до Ковельської ДПІ, окрім оглядової екскурсії, школярі дізналися про особливості національного податкового законодавства та процедуру реєстрації підприємництва. З першими учасниками масштабного просвітницького марафону спілкувалася начальниця управління організації роботи ГУ ДПС у Волинській області Олена Нікотіна.

«Під час кожної тематичної зустрічі запрошуємо учнів до діалогу та пропонуємо розпочати історію сумлінного платника податків незалежної держави в якості громадських контролерів. Кожен, хто вимагатиме фіскальний чек у продавця товарів, сприяє детінізації економіки, відповідно - наповненню бюджету. Стати громадським інспектором та поцікавитися у продавця про сформований РРО чи ПРРО фіскальний чек мають право всі покупці, незалежно від віку чи соціального статусу», - розповідає Олена Нікотіна.

Посадовиця підкреслила, що саме фіскальний чек допоможе споживачам захистити свої права у випадку придбання неякісного товару та свідчитиме про належний облік розрахункових операцій.

Нагадаємо, що господарюючі суб’єкти Волині вже використовують понад 18 тисяч реєстраторів розрахункових операцій. Програмні РРО впевнено домінують у сфері розрахункових операцій. 

               Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області