Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині зростають надходження з плати за землю

опубліковано 25 червня 2024 о 08:51

За підсумками січня-травня 2024 року громади Волині отримали в розпорядження 236,8 мільйона гривень плати за землю. Ця сума на 15,7 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року.

Зокрема, у звітному періоді юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів 209,8 мільйона гривень плати за землю. Понад 27 мільйонів гривень земельного податку перерахували до бюджетів громад фізичні особи-землевласники та землекористувачі.

«За умови, що всі громадяни-власники майна своєчасно сплатять до бюджету земельний податок, органи місцевого самоврядування отримають значний фінансовий ресурс. Тож бюджетна стабільність кожної територіальної громади, її соціально-економічний розвиток і спроможність долучатися до проєктів оборонного характеру залежить від податкової дисципліни кожного. Будьмо уважними до власних зобов’язань перед бюджетом і відповідальними платниками податків», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що у період воєнного часу сумління у виконанні податкових зобов’язань створює фінансові передумови для ефективної протидії загарбникові.

Оскільки чимало власників землі та нерухомості у минулі роки допустили податковий борг із майнових податків, Головне управління ДПС у Волинській області пропонує громадянам відвідати Центр обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси і перевірити наявність заборгованості перед місцевим бюджетом.

Актуальну податкову інформацію, зокрема щодо реєстраційних даних, нарахованих податків і наявності податкового боргу можна дізнатися онлайн у мобільному застосунку «Моя податкова». Громадяни та підприємці, які цінують сучасні інформаційні рішення, можуть завантажити цей мобільний застосунок  і після ідентифікації за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача використовувати електронні сервіси податкової служби цілодобово.

У Головному правлінні ДПС у Волинській області радять стати користувачем нового ІТ-рішення ДПС. Перевірити стан розрахунків із бюджетом та сплатити заборговані податки через мобільний застосунок «Моя податкова» можна у будь-який зручний час.

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте електронні сервіси ДПС.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області