Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині внесок спрощенців до бюджету – 734 мільйони гривень єдиного податку

опубліковано 24 липня 2024 о 08:24

За підсумками першого півріччя 2024 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 733,9 мільйона гривень єдиного податку. Таким чином, надходження єдиного податку в області на 49 відсотків перевищують показники аналогічного періоду торік. 

Зокрема, із загальної суми надходжень єдиного податку вклад фізичних осіб - підприємців до бюджетів громад – 580,8 мільйона гривень. Юридичні особи - спрощенці сплатили 117,5 мільйона гривень єдиного податку. Сільськогосподарські товаровиробники Волині спрямували до місцевих бюджетів 35,6 мільйона гривень єдиного податку. 

 Стабільно позитивну динаміку надходжень єдиного податку в області  фіксують з початку року. Маючи такого надійного партнера в питанні залучення податкових надходжень, громади можуть планувати видатки з врахуванням вагомого внеску представників малого бізнесу, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

  Дбаючи про зручність комунікації платників з контролюючим органом, ДПС пропонує фізичним особам - підприємцям сучасний сервіс – мобільний застосунок «Моя податкова», який надає нові можливості для дистанційного звітування, отримання інформації та сплати податків.

Нагадаємо, що у мобільному застосунку «Моя податкова» доступні нові сервіси для ФОП: 

- Мій ФОП у розділі «Мої дані» застосунку: інформація про реєстрацію ФОП та обрання спрощеної системи оподаткування; 

- подання податкових декларацій платника єдиного податку: для ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування 1-3 груп, у розділі «Послуги»; 

- сплата податків: доступна у «Стані розрахунків з бюджетом» розділу «Послуги». 

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів. 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Волинській області