Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Переваги використання сервісів Електронного кабінету

опубліковано 24 липня 2024 о 08:26

Головне управління ДПС у Волинській області нагадує, що з метою задоволення потреб платників Державна податкова служба постійно працює над впровадженням та вдосконаленням сучасних електронних сервісів.  

У меню Електронного кабінету «Стан розрахунків з бюджетом» платникам доступна для перегляду та вивантаження інформація по кожному виду платежу, в тому числі в розрізі проведених операцій, а також реквізити для сплати податків.  Крім того, для фізичних осіб наявна можливість сплати податків, зборів, платежів з використанням запропонованих платіжних систем або QR-кодом. 

Нагадуємо, що з 1 травня 2024 року є доступним отримання Витягу щодо стану розрахунків, починаючи з 2013 року за кожний рік окремо та в розрізі податків, зборів, платежів, а також єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Якщо платник податків у Запиті, який подається через електронний кабінет зазначає позначку про необхідність підпису Витягу, то на такий документ накладається кваліфікований електронний підпис керівника підрозділу економічного аналізу територіального органу ДПС за основним місцем обліку такого платника.

Крім цього, розроблено окремий функціонал для платників, які мають податковий борг на день подання Запиту стосовно розрахунку пені, яка буде нарахована у разі погашення такого боргу поточною датою.

Тож пропонуємо користуватись електронними сервісами ДПС, оскільки це швидко, зручно, дозволяє отримати інформацію в режимі реального часу та мінімізує здійснення помилок. 

Управління економічного аналізу ГУ ДПС у Волинській області