Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині надходження єдиного податку зросли у півтора рази

опубліковано 12 серпня 2024 о 10:17

За підсумками січня-липня 2024 року до місцевих бюджетів Волині сплачено 876,1 мільйона гривень єдиного податку. Таким чином, надходження єдиного податку в області на 49,6 відсотка перевищують показники аналогічного періоду торік. 

Зокрема, із загальної суми надходжень єдиного податку вклад фізичних осіб - підприємців до бюджетів громад – 705,4 мільйона гривень. Юридичні особи - спрощенці сплатили 128,7 мільйона гривень єдиного податку. Сільськогосподарські товаровиробники Волині спрямували до місцевих бюджетів понад 42 мільйони гривень єдиного податку. 

 «З огляду на сталу позитивну динаміку надходжень єдиного податку, громади  можуть прогнозувати видатки з врахуванням вагомого внеску малого бізнесу до місцевих бюджетів. Очевидно, що волинські спрощенці – надзвичайно дисципліновані у виконанні податкових зобов’язань. Тож лідерам місцевого самоврядування варто пам’ятати:  створюючи умови для діяльності малого бізнесу,  громади завжди матимуть відповідний фінансовий ресурс для вирішення актуальних соціально-економічних питань», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

 Дбаючи про зручність комунікації платників з контролюючим органом, ДПС пропонує фізичним особам - підприємцям сучасний сервіс мобільний застосунок «Моя податкова», який надає нові можливості для дистанційного звітування, отримання інформації та сплати податків.

Нагадаємо, що у мобільному застосунку «Моя податкова» доступні нові сервіси для ФОП: 

- Мій ФОП у розділі «Мої дані» застосунку: інформація про реєстрацію ФОП та обрання спрощеної системи оподаткування; 

- подання податкових декларацій платника єдиного податку: для ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування 1-3 груп, у розділі «Послуги»; 

- сплата податків: доступна у «Стані розрахунків з бюджетом» розділу «Послуги». 

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів. 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Волинській області