Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині власники елітних авто сплатили до місцевих бюджетів понад 2 мільйони гривень транспортного податку

опубліковано 13 серпня 2024 о 08:25

Упродовж січня-липня 2024 року до місцевих бюджетів області сплачено понад 2  мільйони гривень транспортного податку. Це на 38,6 відсотка  більше проти аналогічного періоду торік, - інформує Головне управління ДПС у Волинській області.

Із загальної суми надходжень транспортного податку в області майже 1,2 мільйона гривень – внесок підприємств і фірм, які мають у власності вартісні автомобілі. Майже 850 тисяч транспортного податку перерахували до бюджетів громад фізичні особи, які володіють  машинами, що підлягають оподаткуванню. 

Нагадаємо, що відповідно до підпункту 267.2.1 пункту 267.2 статті 267 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. 

Така вартість визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі (далі – Мінекономіки), за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, станом на 1 січня податкового (звітного) року, виходячи з марки, моделі, року випуску, об’єму циліндрів двигуна, типу пального.

У податковій службі наголошують, що сплачені майнові податки зараховуються винятково до бюджету громади, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування.   Лише за умови сумлінного виконання обов’язків усіма платниками податків громади матимуть кошти для підтримання у належному стані об’єктів критичної інфраструктури, фінансування соціальної сфери та потреб оборони. 
Інформацію про  нараховані податки та стан розрахунків із бюджетом  24/7 можна отримувати через мобільний застосунок «Моя податкова». Якщо ж з’ясуєте, що у вас наявний податковий борг, то варто якнайшвидше подбати про його погашення, – звертають увагу платників податків у Головному управлінні ДПС у Волинській області.
Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів. 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Волинській області