Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині заготівля лісових ресурсів додала бюджету 55 мільйонів гривень ренти

опубліковано 14 серпня 2024 о 08:40

Упродовж січня-липня 2024 року на Волині до бюджетів усіх рівнів сплачено 55 мільйонів гривень ренти за спеціальне використання лісових ресурсів. Це на 73,6 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Майже 32 мільйони гривень сплаченої ренти за спеціальне використання лісових ресурсів – у доходах місцевих бюджетів.   

У Головному управлінні ДПС у Волинській області акцентують увагу господарюючих суб’єктів на безумовному дотриманню вимог законодавства під час використання лісових ресурсів.

Лісозаготівля та збір дикорослої продукції з комерційною метою передбачають сплату низки платежів до бюджету. Аналізуючи в цілому податкову дисципліну підприємств та фірм, які працюють у сфері лісозаготівлі, питання своєчасної сплати рентних платежів ДПС тримає під постійним і ретельним контролем, оскільки лише легальна лісозаготівля сприяє наповненню бюджетів і збереженню природних ресурсів.  

Нагадаємо, що в області також триває сезон заготівлі дарів лісу. Тож у податковій службі рекомендують лідерам громад особливо пильнувати, щоб комерційні структури, які заготовляють ягоди, гриби та іншу дикорослу продукцію, не ігнорували вимоги податкового законодавства та своєчасно сплачували податки до бюджету.

 

Сектор інформаційної взаємодії 

Головного управління ДПС у Волинській області